rebeccalowisa!

Throwback thursday

Jag och min älskade bästa vän. Kan inget annat än att skratta och le när jag tänker på alla minnen vi två har tillsammans. 

Three things

- Jag vill bli helt frisk så att jag kan ta tag i träningen. Varit sjuk i knappt två månader nu och när jag inte träna så äter jag även dåligt, och den senaste månaden har bara bestått av skit som min kropp inte mår bra utav. Saknar gymmet och vill inget annat än att lyfta lite skrot och få svettas lite.

- Jag har ingen aning om vad jag kommer att göra i höst och för en gångs skull så har jag inte panik eller ångest över det. I höst ska jag göra något som jag vet att jag kommer må bra utav och kommer ta livet lite som det kommer och se vart i världen man hamnar för någonstans.

- Vill inget helrre än att åka till Halmstad och spendera flera dagar där för tillfället. Det har sedan jag varit liten varit en lugn plats för mig, en plats där man kan slpnna av och man hinner andas ut och fylla på med energi. En plats där man bara kan vara. Gör lite ont i mitt hjärta att det kanske inte bli Halmstad alls i år. Ska försöka åka dit någon dag i alla fall!

 

17 juni, 2015 19:39 | Vardag

Ord man inte själv få ner

"Tankar från ett hjärta 

Jag saknar att höra mobilen plinga till och hoppas på att det är från honom. Jag saknar att öppna dörren och vara nervös de första sekunderna jag ser honom. Jag saknar att höra hans röst som inte alltid var bärande. Jag saknar att dra mina fingrar i hans tjocka lockiga hår. Jag saknar att känna hans armar röra vid min kropp. Jag saknar att höra honom säga mitt namn. Jag saknar att andas in hans doft. Jag saknar att somna i hans famn. Jag saknar att sakna honom. Jag saknar honom, men jag saknar inte honom. Jag saknar känslorna han gav upphov till. 

Vad händer när man har dejtat en person och sedan slutat? Skapat minnen, berättat historier, delat erfarenheter. Alla försök till att passa ihop och bygga upp någonting. Var försvinner allt det? Ut i rymden? Det är nästan som en person som dött, en själ och ett liv som försvunnit. Ett barn som blivit till men sedan dött allderles för tidigt i missfall. Allt det vackra och det fula som skapats. Bara borta, som stoft i rymden. Jag bara undrar, vad är poängen med det? Förmodligen lika liten som vår tid på jorden. 

Nu har jag bara mina minnen och mina tankar kvar. Minnen om en overklig tid, en tid som en gång var. En tid fylld med förväntan, en tid fylld med försök. Tankar om jag hade gjort annorlunda, om jag hade varit annorlunda, hade han älskat mig då? Ånger varvat med sorg, sorg varmat med ilska. Vem tror han att han är, varför var jag inte nog bra, vem tror han att han ska få som är bättre än mig? Trots att den logiska delen i min hjärna säger mig att alla människor inte passar ihop, att det inte handlar om att någon är bättre eller sämre, ändå tycker jag att han har lurat mig. Lurat mitt hjärta att tycka om honom, och sedan när han verkställt domen, gått sin väg. 

Jag hade stått med mitt hjärta utsträckt i min hand, bett honom att tycka om mig. Mitt trasiga lilla hjärta som trots alla härlekssorger, fortfarande slog. Men han ville inte ha det. För mycket smuts troligtvis, eller för grått. Jag hade tappat det som en ömtålig vas rakt ner på mitt marmorgolv. Där låg delarna av ett liv som han nu valde att lämna. Min älskade mamma och mina älskade vänner var snabba att samla ihop bitarna. Jag ville köpa ett nytt, men det fick jag inte. De insisterade på att laga det jag hade. De sa att det var så fint."

- Krönika tagen här ifrån.

16 juni, 2015 20:48 | Texter

Snapshots from latest

1. Firade min älskade Matilda som fyllde år. // 2. Jag och min fina vän Erik på Felice examenfest. // 3. Jag och Lovisa innan skolpraktik.

4. Jag och min nyfunna vän Anna körde en spontan utgång och hade så jäkla roligt! //

5. Jag och lillayster. // 6. Jag och älskade Matilda. // 7. Jag och Erik igen.

16 juni, 2015 14:27 | Vardag

Utbildad massör

Jag är numera utbildad massör och lyckan jag känner gå knappt att beskriva, började gråta när jag fick mitt diplom i handen. Egentligen var ju tanken att vänta till hösten men med rätt ord från rätt person och en vilja av stål gav jag allt för att klara av mina sista tentor och det funkade. Känns så otroligt skönt och som att man kan slappna av riktigt igen. Idag blev en av mina drömmar verklighet.

15 juni, 2015 22:58 | Vardag

Fjärde juni

Lite plus i livet just nu:

- Att jag försöker se allt från den positiva sidan och gör det bästa ur alla situationer

- Lärt mig lyssna mer på vad mitt hjärta säger

- Tycker verkligen det är roligt att gå till jobbet

- Äntligen känns det som att sommaren är på väg

- Jag umgås endast med människor som höjer mig istället för sänker mig

- Ska jobba i min favoritbutik i sommar 

- Godnatt sms från den där speciella personen

- Mina älskade, underbara vänner

- Jag har hela livet framför mina fötter och kan göra vad jag vill

- Känns som om jag nu har kommit underfund med vad jag vill göra med mitt liv

- Mina arbetskamrater, som är världens finaste

Tredje juni

Att stressa upp mig själv är något som jag alltid har varit bra på, men nu har det gått till en gräns där jag knappt orkar med det mer. Jag har hur många saker som helst att göra men jag blir så trött av all den stress så jag vet att jag måste vila och ta hand om mig själv, men det gör att jag bara bli mer stressad i slutändan. För att vara helt ärlig har hela våren varit riktigt tuff psykiskt, med allt möjligt som har hänt och som fortfarande händer. Att bli singel var troligtvis det bästa för mig, så att jag kan bygga upp mig själv riktigt igen och leva det liv som jag verkligen vill leva. För just nu har jag alla möjligheter framför mig och det är det jag älskar, att har möjlighet att göra precis vad fan jag vill utan att ha någon att ta hänsyn till. Har börjat planera lite framtidsplaner som känns så rätt för mig, så jag hoppas bara att allt gå som jag vill.

På grund av att jag är sönderstressad och måste priortera min hälsa framför allt annat nu så kommer min massageutbildning att skjutas upp lite. Jag kommer gå i skolan som vanligt, har endast två tillfällen till då jag ska ner Malmö och skolan men kommer att göra mina tentor till hösten istället. Det känns bättre så och jag känner redan att jag är lite mindre stressad.

Det viktigaste man måste göra när man känner att man är enormt stressad och att det verkligen tär på en, är att hitta lösningar i saker och ting som kan underlätta för en. Det viktigaste är att man hitta tid till att ta hand om sig själv och att man få den där egentiden som är så otroligt viktig men som många inte bryr sig om. Glöm inte bort att vi endast har ett liv och att vi ska må så bra som möjligt under det livet!

Andra juni

Ni vet när det känns som om att man ger allt till någon men inte få någonting tillbaka? Jag hatar den känslan.

Andra juni

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min älskade Matildas födelsedag!

Älskade Matilda, som du har förändrat mitt liv. Du har gjort mitt liv så mycket bättre! Du är min bästa vän, min wifey, min sked och en vän jag inte kan tänka mig ett liv utan. Du skyddar mig som ingen annan och finns där i alla lägen för mig. Oavsett om det är om jag vill skratta, gråta, prata, dampa sönder, bara vara, dansa eller supa. Jag kommer att finnas här för dig i resten av våra liv, Jag älskar dig världens finaste vän.