rebeccalowisa!

Kategori: Träning

Dagens träning

Efter att har stodstädat lägenheten kände jag mig pigg och taggad på ett träningspass. Sagt och gjort, så gick jag till gymmet och körde igenom ben, rumpa och mage. Mitt absoluta favoritpass att köra och de passen jag lägger ner mest tid och energi på. Fick även inviga mina nya träningsskor och träningsdagbok under dagens träning. 

Precis druckit upp en kiwi och apelsin smoothie och ska strax hoppa in i duschen. Ska sedan tar det sista på städningen innan det blir middag och ikväll jobb. Älskar förresten att solen är framme och att man har hängt undan vinterjackan.

Nytt träningsschema

Har inte kommit igång med träningen så som jag vill sedan jag blev sjuk för flera månader sedan. Har börjat träna igen men inte lika regelbundet och känner att jag vill tillbaka till den bra vanan jag hade innan. Tillbaka då jag tyckte att gå till gymmet var det roligaste jag gjorde och jag trivdes med det. Så nu har jag efter flera dagar skrivit ihop ett träningsschema till mig själv för en månad framåt och planerat in vilka dagar jag ska träna. Planering är a och o för mig, så jag hoppas detta ger mig en spark i baken.

Träningsschemat börjar redan imorgon och min tanke då är att ta bilder på mig själv och även mäta mig med måttband. Jag går inte alls efter vad vågen visar men vill samtidigt ser resultat, så om en månad är det dags för bilder och mätning igen för att se om man har gjort några framsteg. Mitt mål är inte att bli jättevältränad eller jättesmal, mitt mål är att leva ett hälsosamt liv och så vill jag tigtha till min kropp lite. Är så redo för att köra på hårt inom träningen och jag vill komma i min bästa form någonsin och hålla i träningen riktigt denna gång. Mitt högsta mål är att se träning som en självklarhet i mitt liv.

Fredags-löpet

I DID IT!! Ett utav mina mål har som sagt länge varit att klara fem km löpning under 30 min och idag klarade jag det äntligen. 5 km på 27,28 minuter och jag var helt spyfärdig efteråt men vinnarskallen i mig satte igång och jag kände bara att idag ska jag klara det och det gjorde jag. En sån här sak gör att jag blir mer motiverad till att träna och att bli bättre och starkare än förut. Det är alltid extra roligt när man sätter del-mål i träningen för lyckan när man klarat av ett mål är stor. I alla fall, efter ett litet glädjehopp körde jag ett gäng övningar för magen och en lång stretch innan jag gick hem. Nu sitter jag och fixa det sista inför plugget som sätter igång på måndag och ärligt talat börjar jag först nu blir lite nervös men samtidigt ska det bli så spännande och roligt! XO

Traning

Imorgon är planen att komma tillbaka till gymmet och jag är så otroligt taggad på att komma i min bästa form någonsin. Har suttit i flera timmar och kollat runt på träningsinspo och även träningskläder. Behöver inte utöka min träningsgaedrob direkt men det är otroligt roligt och motiverande med nya träningskläder, dock dyrt. Vad är ert bästa tips för att hålla träningsmotivationen uppe?

Lite om träning och hälsa

Det har nu gått ett par veckor in på det nya året och som många andra år har många som nyårslöfte att gå ner vikt, börjar träna mer och blir mer hälsosam. Personligen kan jag inte förstå varför man behöver ett nytt år för att göra dessa förändringar utan man kan sätta igång när som helst, det är bara att köra på. År 2013 var jag jätte hälsosam och några månader in på 2014 också, efter det vet jag inte riktigt vad som hände. Började äta sämre vilket gjorde att mitt imunförsvar blev riktigt dålig och har ärligt talat varit sjuk från och till sen i sommras. Jag som älskar att träna och jag vill bli starkare och vet att jag mår så mycket bättre av att leva ett hälsosamt liv har inte kunnat träna fullt ut på så pass länge. Det känns riktigt jobbigt och ska boka tid på vårdcentralen för att ta lite prover och så måste jag börjar äta mycket bättre. Vill liksom inget hellre än att bli helt frisk och att ta ut mig fullt ut på gymmet. 

Mitt mål för 2015 inom träning är att komma tillbaka till de hälsosamma liv som jag hade för ett år sedan och får en starkare kropp.

Efter mina år inom träning på gym har jag lärt mig att ha små del mål och något lite större mål för då blir det så mycket roligare att träna. Man måste förstå att det inte gå att ha hur stora mål som helst för då blir man besviken när man gång på gång inte klara det vilket gör att man till sist ger upp. Och i den sitsen har jag själv varit. Jag sitter för tillfället och skissa lite på hur jag vill att mitt träningsår ska se ut och ni kommer givetvis få följa med under resans gång. Let's get that body you always wanted!

Hemmaträning

Blev otroligt träningssugen men insåg då att gymmet skulle stänga strax. Kom på att jag läste detta inlägg på Janni Delers blogg, så tog lite inspiration från det och gjorde om det lite och körde det hemma i vardagsrummet. Bra träning för benen och jag blev helt slut efteråt, kan bero på att jag inte tränat på ett tag nu också. Perfekt träning när man också känner att man varken har tid eller orkar ta sig till gymmet. Såhär la jag upp det i alla fall:

Första varvet:

10 burpees

30 hip trusts

24 knee-ups

20 sumo-squats

Andra varvet:

1 minut höga knän

1 minut upphopp

2 minuter squats. Stannade när jag var nere i en squat och körde små squats.

24 utfallsteg

15 hopp squats

Vilade ungerfär 1-2 min mellan varven och körde det tre gånger. Känner man att någon övning inte passa en kan man ju ändra lite. Lycka till!

Träning

Efter en sommar med allt för mycket och onyttig mat och mycket alkohol är det nu dags att ta tag i träningen igen. Själv är jag en person som älskar att träna på gymmet, att känna musklerna köra slut och att ha träningsvärk. Det gäller att hitta något som man tycker är kul för annars funkar det inte längden. Har börjat skriva på ett träningsschema och även att sätta lite mål till träningen, blir mycket roligare att träna nu. Jag vet att de första sex veckorna kommer vara tuffast, för det ta ett tag innan man få rutiner och hitta en bra balans. Här nedan kommer anledningarna till varför jag tar tag i träningen igen:

 Vill få bort min ständiga huvudvärk och migrän

♥ Få tillbaka min sömn då jag för nuvarande ha ganska mycket sömnproblem

♥ Personligen blir jag mycket piggare och gladare av träning

♥ När jag träna regelbundet äter jag såå mycket bättre och den senaste månaden har jag ätit så otroligt dåligt att jag nästan skäms

♥ Man känner sig även snyggare och man får ju faktiskt en mycket snyggare kropp när man är vältränad

♥ Beach 2015, nu kör vi!

 

Träning

Efter en hel sommar utan något gymkort ska jag idag ta tag i den saken och skaffa ett nytt gymkort. Är så sjukt taggad på att börjar lyfta lite vikter igen och köra helt slut på mig. Klickade även precis hem lite nya träningskläder, allt från gina tricot. Tycker att bara nya träningskläder då och då kan hjälpa en mycket med motivationen, för det är lite extra roligt att träna i snygga träningskläder. Ska även idag sitta och skriva ner lite mål med träningen då jag tycker det är roligare att träna då när man har något att kämpa för. Kommer nog upp här när jag är helt klar med dem. Ska bli kul att komma igång igen efter detta långa uppehållet och det är spännande att se hur kroppen förändras. Nu kör vi mycket träning denna hösten!

Fitnessguru

Beställde hem lite nytt från fitnessguru här omdagen och fick hem det på bilden ovan. Omega 3 tabletter, bars med choklad och banansmak, fat burner A.M och fat burner P.M. Tror och hoppas att alla dessa saker är bra och innehåller sådant som jag behöver få i mig. Vet att fatburner A.M funkar jättebra för mig så tänkte testa att kombinera med P.M också. Ska bli spännande och se om det hjälper!

Varje dag räknas

 

Självkänsla är något många inte tänker på och självkänsla är oehört viktigt för vår hälsa. Självkänsla handlar om de tankar man har om sig själv och om den man är. Det handlar om att känna att man är värd något genom att endast vara och självklart gå självkänsla att träna upp.

 

En bra självkänsla gör att man vågar göra sånt som är bra för en, man vågar göra saker, vågar skapa nya kontakter och våga både att säga ja och nej. Självkänslan kan självklart gå upp och ner beroende vart i livet man är och hur situationen ser ut. Man har en bra självkänsla om man;

 

♥ Känner att man duger, trots att man inte är bra på allt.

♥ Vågar tala om hur man känner eller mår.

♥ Känner att man är värd att må br

♥  Vågar misslyckas och vågar ta chanser. 

♥ Vågar erkänna sina misstag och stå för det man gjort och sagt.

 

Har man låg självkänsla kan det leda till att man gör sådant man egentligen inte vill. Man gör saker mer för andras skull än för sin egen. Man har en låg självkänsla om man;

 

♥ Känner att man inte är värd någonting.

♥ Undviker att umgås med andra.

♥ Undviker att prova nya saker och gå alltid i samma spår.

♥ Ofta är svartsjuk eller avundsjuk på andra.

 

Så denna veckan är det dags att jobba på sin självkänsla och jag hoppas att alla siktar på att få en så bra självkänsla som möjligt. Det är oehört viktigt att tycka om sig själv, att trivas med sig själv och att må bra helt enkelt. Så ta hand om er!