rebeccalowisa!

Kategori: Vardag

TB - språkresa

I november 2013 var jag på språkresa i Los Angeles i en månad, en resa jag verkligen skulle vilja göra om och även stanna kvar där längre. Jag åkte helt själv vilket innebar att jag växte väldigt mycket som person och fick ta enormt mycket ansvar. Men att åka själv på språkresa gjorde även att jag inte pratade någon svenska över huvudet taget eftersom att jag inte hade någon att prata svenska med vilket var skönt, för jag var ändå där för språkets skull.

Den månaden var så otroligt rolig och upplevelsefull, fick verklligen se allt av Los Angeles och man fick vänner för livet runt om i hela världen. Så vet ni inte riktigt vad ni ska göra till hösten tycker jag absolut att ni ska åka på en språkresa, för det är något som ni kommer bära med er resten av livet!

En dag med systrarna

Min lediga tisdag har jag spenderat tillsammans med mina älskade systrar och deras barn. Varit och shoppat, ätit, lekt i lekparken osv. En härlig ledig dag med de jag älskar allra mest! Nu väntar alldeles strax sängen, för imorgon blir det ett tidigt morgonmöte och sedan jobb på eftermiddagen. XO

När kroppen säger ifrån

Det är inte så konstigt att min kropp inte mår speciellt bra just nu. Under våren var jag nära flertalet gånger att gå in väggen, pluggat 100%, jobbat 85% och utöver det har jag haft ett socialt liv då jag inte har jobbat. I flera månader har jag haft fullt upp dygnet runt och sömnen blev väldigt lidande. Det gjorde att jag flera gånger kände mig sönderstressad, kände att min ångest var på väg tillbaka och så kände jag mig otillräcklig. Men på något sätt lyckades jag hitta lite lugn mitt i alla kaos vilket gjorde att jag inte gick in i väggen. Nu när jag är klar med pluggandet har det lugnat sig rejält och jag kan fokusera mer på mig själv.

Sedan att jag inprincip festat eller druckit alkohol varenda fredag och lördag i flera månader och utöver det har de även blivit något glas i veckan. Jag vet vart min gräns går för någonstans och jag dricker aldrig så mycket att jag få minnesluckor eller spy, men det tär på kroppen att dricka så mycket alkohol. Plus att vara rökare är inte heller bra för kroppen och framför allt inte för ens lungor.

 

Det är egentligen inte så konstigt att min kropp börjar att säga ifrån nu. Jag känner att jag behöver ta det lugnt och att min kropp behöver vila från all skit. För just nu känner sig både mitt huvud och kropp hel slutkörd efter en vår med bara kaos egentligen och det är mycket jag måste ta itu med som jag har för trängt. Denna sommaren kommer att gå till att få kroppen och huvudet i balans igen och även ta tag i träningen på riktigt igen. För jag vet hur mycket träningen kan hjälpa mig att få min kropp att mår så mycket bättre än vad den gör just nu. 

This weekend.

I fredags blev det en kväll tillsammans med min favoritpojk. Vi grillade, hade vattenkrig och slutade med ett kvällsdopp i sjön. Därefter körde jag in till stan till några kompisar och satt ute hela kvällen och lyssnade på musik och hade det allmänt bra. Sedan har helgen mest bestått utav jobb, sista dagen på äldreboendet är gjord som det ser ut som just nu och det kändes faktiskt lite tråkigt att gå där ifrån. Men nu väntar nya utmaningar istället! Hann även träffa min kusin med familj som är och hälsa på från Norge igår. Idag avslutade jag kvällen med ett glas vitt, musik och lite naturgodis ute på altanen och det var så skönt att bara få sitta lite i sin ensamhet och tänka över allt möjligt. Hoppas ni har haft en bra helg. XO

Yesterday.

Igår kväll hade jag en helt underbar kväll tillsammans med mina brudar. Vi åt tapas, drack vin i massor och pratade på om allt möjligt innan vi tog med oss en vinflaska och en filt för att gå till parken där Norlie och KKV spelade. Vi satt och skrattade, sjöng med i låtar, drack vin ur sugrör och hade det så bra, fy satan vad mina brudar är bra. Efteråt gick vi och tog en drink sedan gick jag ut och dansade med mina andra brudar och drack champange. Hela kvällen och natten var så otroligt rolig och jag mådde så fruktanvärt bra och var lycklig. Avslutade kvällen sedan med en gammal vän på en parkbänk och pratade om livet över några cigg innan vi sa hej då. XO

Ikväll

Ikväll blir det en kväll med mina älskade brudar och utomhus konsert inne i stan. Först spelar Carcamo och efter Norlie & KKV, kan inte bli annat är en bra kväll!

Trettionde juni

Bild från Los Angeles, 2013.

Idag har varit sådan där bra dag, en bra dag utöver det vanliga. Det känns konstigt hur mycket jag trivs på mitt jobb och verkligen tycker om det jag gör samtidigt som jag har världens bästa jobbakompisar. Hela eftermiddagen spenderade jag sedan med älskade syster och henns son. Var ute och gick, åt glass, planerade lite roadtrips och lite allt möjligt. Avsluade sedan kvällen med älskade Arberesh med prat om allt möjligt mellan himmel och jord över ett x antal cigg. Gud vad jag tycker om henne, min älskade vän! Nu blir det film och sedan sängen, idag går jag och lägger mig med ett leende på läpparna. XO

30 juni, 2015 22:41 | Vardag

Mondayy

Hade rent ut sagt en helvetes natt med allt för många tankar som snurrade runt och kunde verkligen inte somna. Så efter att ha jobbat 7-16 var det otroligt skönt att byta om och ta sig ut på ett par timmars promenad. Satte på måndagspepp i öronen och lyssnade på dagens avsnitt innan jag satte på musik på högsta volym och bara varandra omkring. Ibland är det de som behövs, bara få rensa sina tankar i sin ensam het och gå tills man känner sig färdig på något sätt. Gick sedan till älskade storasyster och spenderade någon timme där innan jag gick hem igen för att fixa matlådor och städa. Nu blir det film och så hoppas jag att jag lyckas få lite sömn inatt i alla fall. Hoppas ni få en bra start på vecksn! XO

29 juni, 2015 21:48 | Vardag

Helgen

Hej på er! Har ni haft en bra helg? Min helg har varit en utav de bästa på väldigt länge. Fredagen började jag med ett jobbpass på mitt nya jobb och än så länge så känns det bra och jag ser fram emot mina veckor jag ska vara där i sommar. Älskar som sagt inredning och att få jobba med det är inte helt fel precis. 

Igår hade jag en kväll tillsammans med mina favoriter och jag har träningsväk i magen efter allt skratt. Blev förmodligen någon tequila för mycket men hade det så otroligt roligt. Jag och Josefine trillade innanför dörren hemma vid 05 på morgonen och skrattade oss till sömns. Idag körde vi bakishäng tillsammans och fortsatte med allt skratt och i eftermiddags var jag barnvakt åt sötaste bebisen. XO

28 juni, 2015 20:09 | Vardag

Dagens tankar

- Om 37 dagar får jag semester och efter ett väldigt intensivt och jobbigt år, framför allt denna våren, ska det blir så otroligt skönt att få vara lite ledigoch att få andas ut på riktigt.

- Ibland blir jag otroligt besviken på vissa personer. Personer som man trodde var ens vänner och som ställde upp för en men som till sist visar att dem inte bryr sig alls. Det gör ont i en när man inser att man hade så fel om personer som man trodde var ens vänner.

- Cancer och anorexia är de värsta sjukdomarna jag vet.

- Det är sjukt hur fort en framtidsplaner kan förändras egentligen. För ett halv år sedan visste jag inte riktigt vad jag ville för något medan jag idag verkligen vet vad jag vill göra med mitt liv och jag har tidigare aldrig varit så säker på någonting.

- För min älskade Wilma skulle jag göra allt. Precis allt.

25 juni, 2015 22:42 | Vardag